Eventueel kunnen de red pepper flakes worden vervangen door Hollandse paprikapoeder om zo het geheel minder pittig te maken. Zorg er wel voor dat je Koreaanse Chili pasta gebruikt en niet Thaise!
Ingrediƫnten:
1 kilo kippenvleugeltjes of kippenbouten
3 of 4 grote vastkokende aardappelen
2 uien
2 lente uitjes
1 groene chili
1/4 kopje hot pepper paste
1/4 kopje red pepper flakes
1/4 kopje sojasaus
1/4 kopje fijngehakte knoflook
1 eetlepel suiker
2 kopjes water
Bereidingswijze:
1. Allereerst is het makkelijk om de saus te maken. Meng de hot pepper paste, red pepper flakes, sojasaus, knoflook en suiker in een schaal. Verdun dit met 1 kopje water.
2. Doe de kippenvleugeltjes in de pan. Snijdt de uien in vieren en voeg dit bij de kip. Schenk vervolgens hier de saus over en spoel de schaal nog een keertje na met 1 kopje water zodat er geen kruiden achterblijven in de schaal (zonde van de smaak). Indien de kip niet goed onder de saus verdwijnt voeg dan eventueel nog een kopje water toe. Doe een deksel op de pan en laat dit 20 minuten koken.
3. Terwijl de kip aan het pruttelen is de aardappels schillen en halveren. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn de kip even roeren en de aardappels en de groene chili toevoegen. Wederom 20 minuten met de deksel op de pan het gerecht laten stoven. Verdampt de saus te veel, voeg dan nog wat water toe.
4. De deksel mag van de pan en eventueel kan er nog een minuutje of 5 worden gekookt om de saus meer te laten binden. Snel nog even de lente-ui snijden en over het gerecht strooien. Serveer de dakbokkeumtang met witte rijst en wat komkommer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten