Dit is een van mijn favoriete gerechten uit de Vietnamese keuken: rijstpapier gevuld met diverse groenten en kruiden geserveerd met een nuoc cham dipje. Mijn oom en tante serveerden dit vroeger in hun restaurant Cambodja City. Het gerecht werd aangeboden als voorgerecht. Zelf vind ik het ook prima als hoofdgerecht. Met name bij warm weer zoals vandaag. De knapperige verse groenten en de zoetzure dipsaus zijn dan extra verfrissend. In principe kan je van alles wrappen in het rijstpapier. Essentieel zijn echter verse koriander en munt. Met dit recept kan je 8 bi cuons rollen, als hoofdmaaltijd genoeg voor twee personen.
Ingrediƫnten (2 personen)
+/- 16 garnalen
4 slablaadjes
3 a 4 bosjes rijstnoedels
1/4 kopje peen julienne
3 takjes munt
1 bosje koriander
16 vellen rijstpapier
1 kopje nuoc cham
Bereidingswijze
3. Week de rijstnoedels 2-3 minuten in gekookt water. Daarna omspoelen met koud water en in een kom doen.
4. Was en snijd de peen julienne. Doe ook deze in een kom.
7. Nu is het tijd voor de vulling. Begin met wat sla. Leg hier vervolgens een klein beetje rijstnoedels op. Daarna wat peen, een takje koriander en twee blaadjes munt. Tot slot twee garnalen links en rechts. Nu de bi cuon rollen als een loempia.
7. De bi cuon serveren met nuoc cham.
Met de vulling kan worden geƫxperimenteerd. Vervang de rijstnoedels bijvoorbeeld door gewone rijst of laat de wortel achterwege en gebruik in plaats daarvan komkommer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten