Pagina's

vrijdag 16 maart 2012

EAT ME: Waterspinazie Cantonese-style

Waterspinazie Cantonese-style, Kantonees groente gerecht
Gezond, snel en makkelijk te maken: gewokte waterspinazie. De moerasplant is een veelgebruikte groente in de Aziatische keuken. Het is dan ook erg vreemd dat veel van de zogenaamde 'Chinese restaurants' in Utrecht de groente niet op hun menukaart hebben staan (gelukkig zijn er uitzonderingen zoals Hin Kee aan de Straatweg).

Qua smaak vind ik waterspinazie niet echt op Hollandse spinazie lijken, maar de structuur wanneer het gekookt is komt aardig overeen. Van de plant worden in principe alleen de jonge delen gebruikt (de oudere bladeren en stengels smaken bitter). De groente is zeer goed te wokken en met onderstaand recept heb je een prima groentegerecht dat zelfs de lastigste 'fijnproever' lust; het bevat geen moeilijke kruiden, waardoor de smaak toegankelijk blijft.

Indien je het gerecht niet te pittig wilt maken kan je de chili achterwegen laten. Of als je het juist pittiger wilt extra chili's toevoegen! Een bezoekje aan de toko is waarschijnlijk noodzakelijk voor een potje zwarte bonensaus met knoflook en natuurlijk de waterspinazie.

Ingredienten:

250 gram waterspinazie
3 teentjes knoflook
1 chilipeper
en wat olie

saus
1 tl suiker
1 tl zwartebonensaus met knoflook
1 el sojasaus
1 el oestersaus


Bereidingswijze:

Waterspinazie wassen
1. Was de waterspinazie en hak de stengels in drieën. Halveer eventueel de dikke stengels door de lengte.

Knoflook in schijfjes volgens recept Kantonees gewokte waterspinazie
2. Snijd vervolgens de knoflook fijn en de chili in dunne schijfjes.

Woksaus volgens recept Kantonees gewokte waterspinazie
3. Meng in een kopje de zwarte bonensaus, sojasaus, oestersaus en suiker voor de woksaus. Alles is nu gereed voor de wok.

Knoflook fruiten volgens recept Kantonees gewokte waterspinazie
4. Zet de wok op hoog vuur en voeg een paar scheuten olie toe. Wanneer de olie goed heet is de knoflook en chili's toevoegen en eventjes wokken.

Waterspinazie wokken volgens recept Kantonees gewokte waterspinazie
5. Wanneer dit begint te geuren mag de waterspinazie erbij.

Saus toevoegen volgens recept Kantonees gewokte waterspinazie
6. Na een paar minuutjes wokken begint de spinazie te slinken en mag de saus er door. Voeg een klein scheutje water toe en roerbak nog even tot de spinazie gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten