Qua smaak vind ik waterspinazie niet echt op Hollandse spinazie lijken, maar de structuur wanneer het gekookt is komt aardig overeen. Van de plant worden in principe alleen de jonge delen gebruikt (de oudere bladeren en stengels smaken bitter). De groente is zeer goed te wokken en met onderstaand recept heb je een prima groentegerecht dat zelfs de lastigste 'fijnproever' lust; het bevat geen moeilijke kruiden, waardoor de smaak toegankelijk blijft.
Indien je het gerecht niet te pittig wilt maken kan je de chili achterwegen laten. Of als je het juist pittiger wilt extra chili's toevoegen! Een bezoekje aan de toko is waarschijnlijk noodzakelijk voor een potje zwarte bonensaus met knoflook en natuurlijk de waterspinazie.
Ingredienten:
250 gram waterspinazie
3 teentjes knoflook
1 chilipeper
en wat olie
saus
1 tl suiker
1 tl zwartebonensaus met knoflook
1 el sojasaus
1 el oestersaus
Bereidingswijze:
1. Was de waterspinazie en hak de stengels in drieën. Halveer eventueel de dikke stengels door de lengte.
2. Snijd vervolgens de knoflook fijn en de chili in dunne schijfjes.
3. Meng in een kopje de zwarte bonensaus, sojasaus, oestersaus en suiker voor de woksaus. Alles is nu gereed voor de wok.
4. Zet de wok op hoog vuur en voeg een paar scheuten olie toe. Wanneer de olie goed heet is de knoflook en chili's toevoegen en eventjes wokken.
5. Wanneer dit begint te geuren mag de waterspinazie erbij.
6. Na een paar minuutjes wokken begint de spinazie te slinken en mag de saus er door. Voeg een klein scheutje water toe en roerbak nog even tot de spinazie gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten