Pagina's

maandag 19 maart 2012

EAT ME: Doejibulgogi

Doejibulgogi, recept, Koreaans, Wokken, Varkensvlees
Doejibulgogi is een eenvoudig Koreaans roerbakgerecht dat je binnen een kwartiertje op tafel tovert. Ideaal om te maken op een luie zondag. Het recept is een bewerking van een recept van Maangchi. Haar versie is behoorlijk pittig. Doordat ik een deel van de hot pepper flakes vervangen heb door paprikapoeder is mijn variant een stuk milder. Wil je echter de pittige versie: laat dan de paprikapoeder achterwege en voeg twee eetlepels hot pepper flakes toe.

De Koreanen serveren Doejibulgogi met gestoomde rijst en sla. De sla gebruiken zij om wat vlees, rijst en munt te wrappen tot hapklare pakketjes. 

ingrediƫnten:
400-500 gram  speklappen
150 gram komkommer
3 lente-uitjes
4 teentjes knoflook
1 ui
1 tl gember
1/3 kopje hot pepper paste
1 tl hot pepper flakes
1 1/2 el paprikapoeder
2 el bruine suiker
1 el soja saus
2 tl sesamolie
sesamzaad
munt

bereidingswijze:

Gesneden speklappen, Recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
1. Snijd de speklappen in blokjes.

Komkommer in blokjes gesneden, Recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
2. Was en snijd de komkommer in blokjes.

Ui grof gesneden, Recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
3  Snijd de ui in grove stukken.

Lente-ui in lange stukken gesneden, Recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
4. Was en snijd de lente-ui in grove stukken


Fijngehakte knoflook en gember, recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
5. Hak de gember en knoflook fijne stukjes.

Alles in de pan, recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
6. Doe alle gesneden ingrediƫnten in een wok en voeg hier de suiker, hot pepper paste, hot pepper flakes, paprika poeder, sojasaus en sesamolie aan toe.

Goed mixen, recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
7. Meng dit alles goed door elkaar..

10 minutjes wokken, recept Doejibulgogi, Koreaanse wokschotel
8. Zet het vuur op hoog en roerbak het geheel in 10 minuten gaar. Voeg aan het eind wat sesamzaad toe. Serveer het gerecht met rijst en wat muntblaadjes..





Geen opmerkingen:

Een reactie posten