De Koreanen serveren Doejibulgogi met gestoomde rijst en sla. De sla gebruiken zij om wat vlees, rijst en munt te wrappen tot hapklare pakketjes.
ingrediƫnten:
400-500 gram speklappen
150 gram komkommer
3 lente-uitjes
4 teentjes knoflook
1 ui
1 tl gember
1/3 kopje hot pepper paste
1 tl hot pepper flakes
1 1/2 el paprikapoeder
2 el bruine suiker
1 el soja saus
2 tl sesamolie
sesamzaad
munt
bereidingswijze:
1. Snijd de speklappen in blokjes.
2. Was en snijd de komkommer in blokjes.
3 Snijd de ui in grove stukken.
4. Was en snijd de lente-ui in grove stukken
5. Hak de gember en knoflook fijne stukjes.
6. Doe alle gesneden ingrediƫnten in een wok en voeg hier de suiker, hot pepper paste, hot pepper flakes, paprika poeder, sojasaus en sesamolie aan toe.
7. Meng dit alles goed door elkaar..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten