Na Thit Kho en Bo Kho nu ook de kip variant: Ga Kho Gung, gekarameliseerde Vietnamese kip. Het is een heel eenvoudig te bereiden gerecht en staat binnen een oogwenk op tafel. Met voorwerk is het +/- een halfuurtje werk. Het recept is een afgeleide van een recept afkomstig van Daolicious Food. Het originele recept was mij net een tikkeltje te zout. Ik heb daarom iets geminderd in de vissaus. Naast de Ga Kho Gung serveer ik meestal wat gewokte waterspinazie of Choy Sum.
Ingrediƫnten:
500-600 gram kipfilet
2el vissaus
2 el suiker
1 ui
2 tenen knoflook
stukje gember (ongeveer 1 el)
lente ui
1/4 tl peper
1 kopje water
Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in hapklare blokjes
2. Hak de knoflook en gember in kleine stukjes en snijd ook de ui in stukjes.
3. Doe de suiker in de pan en laat deze karameliseren. Zorg er voor dat de suiker niet te donker wordt, want dan wordt de smaak bitter.
4. Voeg de kip ui, knoflook en gember toe en roerbak dit 2 minuten. Voeg vervolgens de vissaus, de peper en het water toe. Roer alles goed door.
5. Doe de deksel op de pan en kook de kip in 5-10 minuten gaar. Dit is een beetje op gevoel. De kip moet een beetje kleuren, maar mag niet te droog worden gekookt. Blijf overigens wel bij de pan, de Ga Kho kookt snel over. Zet indien nodig het vuur iets lager of licht af en toe de deksel een beetje op.
6. Snijd tot slot de lente ui in stukjes en strooi deze over het gerecht. Serveer de Ga Kho Gung met witte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten