Pagina's
▼
woensdag 18 juli 2012
EAT ME: Yin Yin dip
Gestoomde dim sum kan prima worden geserveerd met een schaaltje Kikoman sojasaus. Leuker is natuurlijk zelf een sausje te maken. Hieronder het recept voor een Yin Yin dipsausje. In feite een recept waarmee je de sojasaus ietsjes pimpt door er wat suiker, knoflook en rijstazijn bij te gieten. De saus staat binnen een paar tellen op tafel en is zeer smaakvol. Dus niet alleen Yin Yin, maar ook win-win!
Ingrediƫnten:
1 teentje knoflook
3 tl suiker
1 tl zwarte rijstazijn
10 tl sojasaus
3 tl szechuan chili olie
Bereidingswijze:
Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediƫnten in een kom. Roer de dipsaus door totdat de suiker is opgelost. Serveer de Yin yin dip bij gestoomde dim sum als siu mai of mandu.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten