Pagina's
▼
woensdag 11 juli 2012
EAT ME: Kaeng Som Kung
Kaeng som kung is een van mijn favoriete Thaise curry's. Makkelijk om te maken en dankzij de koriander, het pandanblad en citroenblad rijk van smaak. In principe kan je van alles meekoken met de garnalencurry, jonge maïskolfjes, aubergine, peultjes, wortel, komkommer, paprika, etc. Zelf houd ik het graag overzichtelijk door maar een stuk of twee a drie groenten te gebruiken. Hieronder staat daarom een recept beschreven met aardappel, boontjes en ui.
In dit recept heb ik gebruik gemaakt van diepvries boontjes. Als je verse boontjes gebruikt, zorg dan dat deze even zijn voorgekookt of voeg ze iets eerder toe. Doe je dit niet dan zijn ze niet gaar binnen de aangegeven tijd.
Ingrediënten:
15 garnalen
1 kopje boontjes of kouseband
4 aardappels
1 medium ui
3 citroenblad
1 stukje pandanblad
1 takje koriander
1 el suiker
1/4 tl foelie
3 tl vissaus
2 kopjes kokosmelk
1 el Keang Som
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en aardappel in stukken.
2. Verhit de kaeng som in een scheutje olie.
3. Wanneer dit begint te geuren blussen met de kokosmelk
4. Voeg het citroenblad, pandanblad, vissaus, suiker, foelie, aardappel en ui toe laat dit 18 minuten sudderen
5. Voeg de boontjes toe en laat deze 2 minuten meekoken.
6. Voeg de garnalen toe en kook deze in 3-5 minuten gaar
7. Zet het vuur uit en strooi tot slot wat verse koriander over het gerecht. Ik heb hier gebruik gemaakt van Vietnamese koriander. Gewone koriander is ook prima. Gebruik je Sawtooth koriander dan moet je deze ietsjes eerder even mee koken. Serveer de Kaeng som kung met witte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten