Pagina's
▼
woensdag 15 februari 2012
EAT ME: Hot Pepper Paste
Na veel speuren in Utrecht vandaag gevonden: hot pepper paste! Hot pepper paste (of Gochujang, zoals de Koreanen het noemen) is een gefermenteerde Koreaanse specerij. Een cruciaal ingrediënt in de Koreaanse keuken. In tegenstelling tot mijn vaste toko -Oriental aan de Straatweg- had de toko aan de Croeselaan wel een voorraadje liggen. Nu dus eindelijk een keertje Maangchi's Dakbokkeumtang, een gestoofde Koreaanse kipschotel, maken zoals het hoort.
De pasta moet niet verward worden met de Thaise Chili Paste die in tegenstelling tot de Koreaanse variant wel in veel toko's is te vinden. De Thaise paste is echter iets compleet anders en wordt gebruikt bij het maken van o.a. Tom Yam soep. De Thaise variant is ook veel scherper dan de Koreaanse en moet niet worden gebruikt als vervanger!
**update** inmiddels verkoopt Oriental aan de Amsterdamse Straatweg in Utrecht de hot pepper paste ook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten