Pagina's

vrijdag 19 juli 2013

EAT ME: Pangsit Goreng


Recept voor Pangsit Goreng

Pangsit goreng is, net als perkedel jagung, een van die snacks die niet mogen ontbreken op een Indische verjaardag. De snack is een Indische gefrituurde afgeleide van de bekende Chinese wantan. De snack komt in vele varianten voor. Bijna ieder Aziatisch land heeft wel een eigen versie en binnen sommige landen zijn er zelfs al grote variaties per streek.

Qua vulling kan er dus flink geëxperimenteerd worden. In plaats van varkensgehakt kan er gekozen worden voor kippengehakt of gemalen garnalen. De bosuitjes kunnen vervangen worden door prei of gau choy. In plaats van zout en sojasaus kan je vissaus gebruiken. Eventueel kan er wat koriander of selderij worden toegevoegd. Kortom eindeloos veel mogelijkheden!

Pangsit goreng maken is niet moeilijk. Het kost alleen even wat tijd. Met onderstaan recept maak je tussen de 30-40 pangsits. De pangsits zijn overigens prima in te vriezen. Doe dit wel voor het frituren en niet er na.

Ingredienten

350 g varkensgehakt
2 eieren
1/2 tl maizena
3 teentjes knoflook
3 bosuitjes
2 tl sojasaus
sesamolie
Pangsit vellen
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Indisch recept voor Pangsit Goreng
1. Snijd de knoflook in fijne stukje en de lente-ui in dunne ringetjes

Indisch recept voor Pangsit Goreng
2. Schenk olie in de pan en fruit de knoflook. Voeg hierna vrij snel het gehakt toe en bak dit rul.

Indisch recept voor Pangsit Goreng
3. Voeg vervolgens de sojasaus en een paar druppeltjes sesamolie toe. Kluts hierna een ei door het gehaktmengsel.
Indisch recept voor Pangsit Goreng
4. Voeg de lente-uitjes toe en schenk de maizena aangelengd met een beetje water in de pan. Roer alles goed door en haal de pan van het vuur.

Indisch recept voor Pangsit Goreng
5. Schep de vulling op een bord en laat deze afkoelen. Na een halfuurtje is de vulling meestal wel voldoende afgekoeld.

 Indisch recept voor Pangsit Goreng
6. Wanneer de vulling voldoende is afgekoeld en de wontonvelletjes zijn ontdooid kunnen de pangsits worden gemaakt. Doe wat eiwit in een bakje, dit is nodig om de pangsits vast te 'lijmen'. Leg een wonton velletje op een bord. Schep hierop een beetje vulling en vouw het wontonvelletje dicht (zie foto). Plak de randjes vast met een beetje eiwit.

Indisch recept voor Pangsit Goreng
7. Schenk een behoorlijke laag olie in de pan en frituur hierin in kleine aantallen de pangsits.

Indisch recept voor Pangsit Goreng
8. Laat de pangsits voor opdienen even uitlekken.

Serveer de pangsit goreng met een chili-  of nuoc cham-dipje.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien dat in dit recept de vulling al geroerbakt wordt. Handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Peter, ja dit wordt in de Indische keuken veel gedaan. De vulling voor de bekende bapao wordt bijvoorbeeld ook eerst bereid en dan pas gebruikt.

    Zijn de pangsits gelukt?

    Groeten Brandon

    BeantwoordenVerwijderen