Pagina's

zondag 24 juni 2012

EAT ME: Indische Maiskoekjes


recept voor Indische maiskoekjes

Geen (Indische) verjaardag is compleet zonder een portie Perkedel Jagung. Op feestelijke gelegenheden worden de Indische maiskoekjes geserveerd naast andere party-snacks als lumpur, risolles of pangsit. Behalve als tussendoortje kunnen de Indische maiskoekjes ook prima worden geserveerd als bijgerecht bij een Indische rijsttafel of als fingerfood op een regenachtige zondagmiddag.

De koekjes zijn makkelijk te maken en ideaal om een restje mais wat nog in de koelkast staat mee weg te werken. In dit recept frituur ik de koekjes, maar ze kunnen ook gewoon worden aangebakken in de pan. Zelf vind ik echter gefrituurd net iets lekkerder. Voordeel van bakken in de pan is wel dat je de vorm van de koekjes wat mooier rond krijgt. De lente-ui in het recept kan vervangen worden door prei en de bloem mag vervangen worden door rijstebloem.

Ingrediƫnten:

200-250 gram maiskorrels uit blik
55 gram bloem
3-4 takjes selderij
3 lente-ui
1 kleine ui
3 wortels (ongeveer 100 gram)
2 teentjes knoflook
2 eieren
1 tl gemalen ketoembar
1 tl gemalen koenjit
1/2 tl gemalen djinten
zout
peper

Bereidingswijze:

Mais uitlekken volgens recept Indische maiskoekjes
1. Spoel de maiskorrels om en laat de korrels uitlekken

Ui en knoflook fijnsnijden volgens recept Indische maiskoekjes
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Lente-ui fijnhakken volgens recept Indische maiskoekjes
3. Snijd de lente-ui in stukjes.

Selderij schoonmaken en snijden volgens recept Indische maiskoekjes
4. Was de selderij en snijd deze fijn.

Wortel in kleine blokjes snijden volgens recept Indische maiskoekjes
5. Snijd de wortel in kleine blokjes .

Alles even kort roerbakken volgens recept Indische maiskoekjes
6. Doe alle gesneden ingredienten samen met de mais en een klein scheutje olie in een wok en roerbak de groente op hoog vuur ongeveer twee minuten.

Maisbeslag maken volgens recept Indische maiskoekjes
7. Haal de pan van het vuur. Strooi de ketoembar, koenjit en djinten over het mengsel. Voeg ook zout en peper toe naar smaak (zelf doe ik meestal ongeveer 1/4 tl zout en net iets minder peper). Roer dit alles goed door en voeg vervolgens de eieren toe. Als laatste kan de bloem er bij. Meng dit alles tot een kleverig geheel. Is het maisbeslag nog iets te waterig, voeg dan nog wat bloem toe totdat het dik genoeg is.

De koekjes bakken volgens recept Indische maiskoekjes
8. Schenk een goede laag olie in de pan. Schep telkens een eetlepel van het maisbeslag in de pan en frituur deze tot ze goudbruin zijn.

De maiskoekjes laten uitlekken volgens recept Indische maiskoekjes
9. Haal de koekjes uit de pan en laat ze even uitlekken. Serveer de maiskoekjes met een chili dipje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten