Pagina's
▼
zondag 24 juni 2012
EAT ME: Indische Maiskoekjes
Geen (Indische) verjaardag is compleet zonder een portie Perkedel Jagung. Op feestelijke gelegenheden worden de Indische maiskoekjes geserveerd naast andere party-snacks als lumpur, risolles of pangsit. Behalve als tussendoortje kunnen de Indische maiskoekjes ook prima worden geserveerd als bijgerecht bij een Indische rijsttafel of als fingerfood op een regenachtige zondagmiddag.
De koekjes zijn makkelijk te maken en ideaal om een restje mais wat nog in de koelkast staat mee weg te werken. In dit recept frituur ik de koekjes, maar ze kunnen ook gewoon worden aangebakken in de pan. Zelf vind ik echter gefrituurd net iets lekkerder. Voordeel van bakken in de pan is wel dat je de vorm van de koekjes wat mooier rond krijgt. De lente-ui in het recept kan vervangen worden door prei en de bloem mag vervangen worden door rijstebloem.
Ingrediƫnten:
200-250 gram maiskorrels uit blik
55 gram bloem
3-4 takjes selderij
3 lente-ui
1 kleine ui
3 wortels (ongeveer 100 gram)
2 teentjes knoflook
2 eieren
1 tl gemalen ketoembar
1 tl gemalen koenjit
1/2 tl gemalen djinten
zout
peper
Bereidingswijze:
1. Spoel de maiskorrels om en laat de korrels uitlekken
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
3. Snijd de lente-ui in stukjes.
4. Was de selderij en snijd deze fijn.
5. Snijd de wortel in kleine blokjes .
6. Doe alle gesneden ingredienten samen met de mais en een klein scheutje olie in een wok en roerbak de groente op hoog vuur ongeveer twee minuten.
7. Haal de pan van het vuur. Strooi de ketoembar, koenjit en djinten over het mengsel. Voeg ook zout en peper toe naar smaak (zelf doe ik meestal ongeveer 1/4 tl zout en net iets minder peper). Roer dit alles goed door en voeg vervolgens de eieren toe. Als laatste kan de bloem er bij. Meng dit alles tot een kleverig geheel. Is het maisbeslag nog iets te waterig, voeg dan nog wat bloem toe totdat het dik genoeg is.
8. Schenk een goede laag olie in de pan. Schep telkens een eetlepel van het maisbeslag in de pan en frituur deze tot ze goudbruin zijn.
9. Haal de koekjes uit de pan en laat ze even uitlekken. Serveer de maiskoekjes met een chili dipje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten